Potrawka z indyka i boczniaków

0 (0 ocen)

Potrawka ta jest pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem.

Składniki:

  • 200g grzybów boczniaków
    300g gotowanego mięsa z indyka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pomidor
    1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu
    1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
    pieprz ziołowy
    tymianek
    sól
    pieprz czarny świeżo mielony

Potrawka z indyka i boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem zeszklić na patelni. Dodać skrojone boczniaki i chwilę podsmażyć. Następnie dołożyć pokrojonego pomidora i rozdrobnione mięso. Wszystko zalać bulionem, dobrze przyprawić, a pod koniec duszenia wlać kremówkę. Można zagęścić mąką. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy