Potrawka z indyka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Potrawka ta jest smaczna i szybka w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa gulaszowego z indyka
    20 dag pieczarek
    3 marchewki
    1 mały por
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól,pieprz
    Natka pietruszki
    Olej do smażenia

Potrawka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na złoty kolor przełożyć do garnka.
    Pieczarki pokroić w paski,marchew i pora w plastry,przesmażyć na tłuszczu po mięsie i do dać do garnka.
    Zalać bulionem lub wodą i dusic do miękkości.
    Dodać przyprawy i koncentrat,dusić około 5 minut .
    Podawać z ryżem na sypko posypanym natką pietruszki.

Porady

Najlepiej smakuje podawana z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy