430 g fileta z indyka
250 g boczniaków
150 g grzybów shimeji
200 g mini pieczarek
1 czerwona papryka
1 średni por
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
jarzynka, pieprz
słodka papryka
przyprawa do gulaszu, czubryca czerwona
Potrawka z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora przekroić wzdłuż na pół i dokładnie oczyścić, a następnie posiekać i wrzucić do rondla. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i przyprawą do gulaszu i wrzucić do indyka. Podsmażyć całość przez 5 minut, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić 10 minut. Boczniaki i wydrążoną paprykę pokroić w paski, z grzybów shimeji odkroić korzonki i dodać do mięsa razem z natką pietruszki, doprawić jarzynką, pieprzem i słodką papryką, delikatnie wymieszać i dusić całość około 20 minut. Doprawić do smaku, zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego :)
Komentarze