Potrawka z fasoli, ciecierzycy, suszonych pomidorów, szpinaku papryki,cebuli

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Gotowanie to doskonały relaks dla wszystkich domowników.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    2 szklanki suchej fasoli typu Jaś
    1 szklanka ugotowanej ciecierzycy w puszki
    5-6 suszonych pomidorów w zalewie ziołowej
    Papryka czerwona
    Cebula biała
    3 ząbki czosnku
    1 ugotowana marchewka
    2 laski kiełbasy śląskiej
    1 szklana koncentratu pomidorowego
    100 gram szpinaku świeżego
    Kilka ziaren ziela angielskiego i kilka listków laurowych
    olej
    1 łyżeczka soli
    Papryka słodka i ostra w proszku
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z fasoli, ciecierzycy, suszonych pomidorów, szpinaku papryki,cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukaj, zalej wodą i namaczaj około 10 godzin. Następnie odcedź nową zimną wodą, wrzuć liście laurowe, ziele angielskie, sól i gotuj do miękkości przez około 1,5 godziny. Cebulę obierz, pokrój i zrumień na oleju. osobno podsmaż paprykę i kiełbasę. Następnie przełóż do fasoli ciecierzycę wraz z cebulą, papryką, kiełbasą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj też drobno pokrojone pomidory, koncentrat i przyprawy do smaku. Dolej niewielką ilość wody i duś wszystko razem około 10 minut. Potrawkę podawaj w miseczkach wyłożonych po bokach listkami szpinaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować