Potrawka z czerwonej soczewicy (dal)

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pochodzę z Pakistanu. Gdy tęsknię za naszą kuchnią, gotuję dal, bo składniki są w Polsce.

Składniki:

  • 1 szkl. czerwonej soczewicy
    cebula
    po łyżeczce kminu i ziaren kolendry
    łyżeczka kurkumy
    3 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z czerwonej soczewicy (dal) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Czosnek podsmażamy na oleju.
  • 2. Soczewicę i cebulę zalewamy 3 szkl. wody i gotujemy z kminem, kurkumą, kolendrą i przyprawa uniwersalną, aż soczewica się rozgotuje. Odcedzamy. Dodajemy czosnek i mieszamy. Gotujemy 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować