Potrawka z czerwonej soczewicy (dal)

  • wyświetlono: 1311 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pochodzę z Pakistanu. Gdy tęsknię za naszą kuchnią, gotuję dal, bo składniki są w Polsce.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Tahir Saeed Khan, Rumia
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

1 szkl. czerwonej soczewicy
cebula
po łyżeczce kminu i ziaren kolendry
łyżeczka kurkumy
3 ząbki czosnku
przyprawa uniwersalna
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Potrawka z czerwonej soczewicy (dal)

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Czosnek podsmażamy na oleju.
  • 2. Soczewicę i cebulę zalewamy 3 szkl. wody i gotujemy z kminem, kurkumą, kolendrą i przyprawa uniwersalną, aż soczewica się rozgotuje. Odcedzamy. Dodajemy czosnek i mieszamy. Gotujemy 5 minut.
PP_05-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia pakistańska

Komentarze

Podobne przepisy

image-1gohx90

Dodane przez: Habibi Chi

Gulasz z soczewicy czerwonej (Dahl)

Danie kuchni indyjskiej wspaniałe...

Potrawka z czerwonej fasoli

Dodane przez: Bellapi

Potrawka z czerwonej fasoli

Nie jeden powie że to fasolka po...

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną fasolą

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Potrawka z kurczaka z kukurydzą i czerwoną...

Szybki w przygotowaniu pomysł na...

Placuszki z czerwonej soczewicy

Dodane przez: BetiBeti

Placuszki z czerwonej soczewicy

Bardzo pożywne, pełne aromatów...

image-1cnb3h4

Dodane przez: KiciaGotuje

KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY

POLECAM !!! JAKO DODATEK DO KOTLETÓW...

Pikantne medaliony z czerwonej soczewicy i twarogu

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pikantne medaliony z czerwonej soczewicy...

Pyszne, bardzo syte i bezmięsne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE