2 średnie cukinie
1 cebula
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka czerwonej fasoli
2-3 pomidory obrane ze skórki (lub pomidory z puszki)
sól
pieprz
zioła prowansalskie, tymianek
2 ząbki czosnku
Potrawka z cukinii i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie umyć i pokroić w plastry, oprószyć solą i ostawić na ok 15 min by puściła soki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Do zeszklonej cebuli dodać odcedzoną cukinię, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwilę poddusić. Dodać pomidory i dusić wszystko do miękkości. Pod koniec dodać fasolę i tuńczyka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.
Komentarze