Obecnie opiekuję się półroczną córeczką Basią. Dużo czasu spędzamy razem w kuchni, ja gotuję dla męża Krzysztofa, a córcia na razie się przygląda. Niedługo na pewno będę miała w niej dzielną pomocnicę
Potrawka z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z włoszczyzną gotujemy w lekko osolonej wodzie 30 minut. Miękkie mięso wyjmujemy i studzimy, natomiast włoszczyznę usuwamy. Do gotującej
się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę.
2.Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do brukselki. Mięso oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka.
Potrawkę doprawiamy do smaku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i gotujemy kolejne 20 minut.
3.Koncentrat mieszamy ze śmietaną i dodajemy do potrawki. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z małą ilością wody. Pod koniec gotowania wsypujemy posiekany koperek.
Komentarze