Ta potrawka ma w sobie wiele zalet, robi się szybko, zawiera wiele zdrowych składników i przepyszną białą rybę. Danie można zrobić w jednym naczyniu, przez co oszczędzimy na czas na zmywaniu garów.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
1/2 halibuta smażonego i pozbawionego skórki
300 g pieczarek + 1 biała cebula
1/2 brokuła
200 g zielonego groszku
1 większa marchewka
2 mniejsze pomidory
łyżka masła
100 ml śmietanki 30%
Potrawka wielowarzywna z halibutem bez skóry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle razem z pokrojoną cebulą, dusić je przez chwilę, podlewając śmietanką, dodawać po kolei pokrojone wszystkie składniki i groszek.
Poddusić do momentu aż warzywa będą w miarę miękkie.
W trakcie duszenia warzyw, halibuta obrać ze skóry i podzielić na małe części, dodać je do potrawki, wszystko przyprawić solą i pieprzem, podawać ciepłe z pieczywem lub z ziemniakami.
Nie używałam żadnych ziół, gdyż smaki warzyw i ryby były wystarczająco dobre, a przedobrzyć nie trudno.
Komentarze