Potrawka wielowarzywna z halibutem bez skóry

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Ta potrawka ma w sobie wiele zalet, robi się szybko, zawiera wiele zdrowych składników i przepyszną białą rybę. Danie można zrobić w jednym naczyniu, przez co oszczędzimy na czas na zmywaniu garów.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 halibuta smażonego i pozbawionego skórki
    300 g pieczarek + 1 biała cebula
    1/2 brokuła
    200 g zielonego groszku
    1 większa marchewka
    2 mniejsze pomidory
    łyżka masła
    100 ml śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Potrawka

Potrawka wielowarzywna z halibutem bez skóry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle razem z pokrojoną cebulą, dusić je przez chwilę, podlewając śmietanką, dodawać po kolei pokrojone wszystkie składniki i groszek.
    Poddusić do momentu aż warzywa będą w miarę miękkie.
    W trakcie duszenia warzyw, halibuta obrać ze skóry i podzielić na małe części, dodać je do potrawki, wszystko przyprawić solą i pieprzem, podawać ciepłe z pieczywem lub z ziemniakami.
    Nie używałam żadnych ziół, gdyż smaki warzyw i ryby były wystarczająco dobre, a przedobrzyć nie trudno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować