Potrawka wegetariańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moją córeczkę Wiktorię od małego uczę zdrowego odżywiania.

Składniki:

  • ● niepełna szkl. ryżu
    ● kostka bulionowa, np. warzywna
    ● słoik sosu słodko-kwaśnego
    ● op. mrożonych warzyw na patelnię
    ● olej do smażenia
    ● łyżka masła
    ● kilka łyżek pestek słonecznika, dyni i sezamu

Potrawka wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ok. 20 minut
    w osolonej wodzie z kostką
    bulionową.
  • 2. Warzywa gotujemy na parze
    na półmiękko. Na patelni
    rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju
    i masło. Smażymy warzywa
    kilka minut, od czasu do czasu
    mieszając.
  • 3. Do warzyw dodajemy ryż
    i sos, mieszamy. Chwilę dusimy.
    Przed podaniem posypujemy
    sezamem, dynią i słonecznikiem.

Porady

Świetnie smakuje z sosem czosnkowym: jogurt mieszamy z 2 ząbkami zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy