Potrawka teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Oprószyć solą i wymieszać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć na biało mięsko. W międzyczasie obrać marchewki i pokroić je w niezbyt grube plasterki (grubosci ok.4-5 mm), a następnie dodać je do smażącego się mięsa.Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem aż marchewka zmięknie. Następnie wlać 1 szkl. śmietany 30%, dodać 1 płaską łyżeczkę vegety / kucharka i dokładnie wymieszać. Co chwila mieszając dusić potrawkę jeszcze ok. 7 minut. Z mąki i wody przygotować zaprawkę i cały czas mieszając wlać ją na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podawać gorącą, do pieczywa.
Komentarze