Potrawka pomidorowa z kurczakiem i pieczarkami

4.5 (184 ocen)

  • 35 min

Gęsta zupa pomidorowa z mięsem , pieczarkami i ziemniakami

  • 35 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    1 szt marchew
    3 ząbki czosnek
    pieprz biały Prymat
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
    2 szklanki pulpa pomidorowa
    papryka słodka mielona
    chilli pieprz Cayenne
    1,5 litra bulionu warzywnego
    1 śmietana
    6 ziemniaków
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka pomidorowa z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy solimy doprawiamy pieprzem i kroimy w kawałki. Na patelni rozpuszczamy troszkę masła z oliwą dodajemy ząbek posiekanego czosnku i mięso. Podsmażamy mięso na na złoto. Usmażone przekładamy do garnka w którym będzie gotowana zupa. Na tej samej patelni z dodatkiem oleju podsmażamy posiekaną cebulę z pokrojonymi pieczarkami. Solimy i doprawiamy pieprzem. Usmażone przekładamy do garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę , marchewkę ścieramy na tarce duże oczka.
  • 2. Na tej samej patelni po smażeniu wcześniejszych składników podsmażamy na maśle i oleju ziemniaki i marchewkę. Kiedy ziemniaki zrobią się złote przekładamy je do garnka z pozostałymi składnikami.
  • 3. Wszystko zalewamy bulionem i zagotowujemy dodajemy pulpę pomidorową , jeszcze raz zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,chilli do smaku. Kiedy ziemniaki są miękkie zaciągamy zupę śmietaną. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować