Potrawka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebule w piórka, paprykę w grubą kostke, pieczarki w plasterki.
2.Kiełbase podsmażyć na 1 łyżce oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać cebule i całość smażyć do zeszklenia cebuli.
3.Dodać pokrojone pieczarki i dusić chwile do momentu az pieczarki puszcza wodę.
4.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusic około 8-10 min do miekkości papryki
5.Do gotującej się potrawki dodac puszke pomidorów, 3-4 łyżeczki koncetratu pomidorowego i całość podlac bulionem, wymieszać i gotować na małym ogniu około 15 min. Doprawic solą, pieprzem i ziołam.
6.Fasolę odcedzić na sicie i przepłukać, dodać do potrawki . Chwilę gotować. Podawać gorace z chrupiący pieczywem.
Komentarze