Potrawka po bretońsku

0 (0 ocen)

Sycące i szybkie danie jednogarnkowe. Idealne na jesienną porę roku.

Składniki:

  • 300g kiełbasy (np. śląskiej)
    250g pieczarek
    puszka czarnej/czerwonej fasoli
    papryka czerwona
    1 cebula
    puszka krojonych pomidorów
    koncentrat pomidorowy
    1 szklanka bulionu
    zioła: oregano, kminek, bazylia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka po bretoński 1. Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebule w piórka, paprykę w grubą kostke, pieczarki w plasterki.
  • Potrawka po bretoński 2. Kiełbase podsmażyć na 1 łyżce oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać cebule i całość smażyć do zeszklenia cebuli.
  • Potrawka po bretoński 3. Dodać pokrojone pieczarki i dusić chwile do momentu az pieczarki puszcza wodę.
  • Potrawka po bretoński 4. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusic około 8-10 min do miekkości papryki
  • Potrawka po bretoński 5. Do gotującej się potrawki dodac puszke pomidorów, 3-4 łyżeczki koncetratu pomidorowego i całość podlac bulionem, wymieszać i gotować na małym ogniu około 15 min. Doprawic solą, pieprzem i ziołam.
  • Potrawka po bretoński 6. Fasolę odcedzić na sicie i przepłukać, dodać do potrawki . Chwilę gotować. Podawać gorace z chrupiący pieczywem.

Porady

Smak można wzbogacić dodając pastę paprykową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa Papryka Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować