Potrawka orientalna z gotowanym mięsem

0 (0 ocen)

Orientalny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu

Składniki:

  • ugotowane udka z kurczaka 2 szt
    pieczarki 3-4 szt
    papryka czerwona 1/2 szt
    cebula dymka 2 szt
    bambus pędy 1/2 słoika
    sos sojowy 4-5 łyżek
    ocet ryżowy 1 łyżka
    przyprawa orientalna 1 łyżka
    mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
    olej arachidowy

    dodatkowo:
    ryż 3/4 szkl

Potrawka orientalna z gotowanym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso drobiowe 1. Mięso obieramy z kości i ze skóry, drobno kroimy, skrapiamy sosem sojowym i octem i posypujemy przyprawą orientalną.
  • Warzywa w woku 2. Bambusa osączyć, paprykę pokroić w paski, pieczarki w plastry, dymkę posiekać. Warzywa podsmażyć w woku na rozgrzanym oleju arachidowym.
  • Gotowa potrawka 3. Do warzyw dodać mięso. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami sosu sojowego. Wlać do mięsa z warzywami i podsmażyć jeszcze 3-4 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy