potrawka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Coś pysznego dla wielbicieli ostrzejszych smaków:) Źródło: TeleTydzień

  • 40 min

Składniki:

  • ząbek czosnku, cebula, ok. 600 g piersi kurczaka, 2 czerwone papryki, 2 łyzki oleju, sól, pieprz, papryka w proszku,suszone oregano, tymianek,250 ml bulionu drobiowego, puszka pomidorów bez skórki, puszka kukrydzy, puszka czerwonej fasoli, jedna marchewka pokrojona w plasterki

Potrawka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, Kurczaka i paprykę pokroic w paseczki lub kostkę. Przesmażyć cebulę z czosnkiem, dodac kurczaka, paprykę, marchewkę i przyprawy. Smażyc do zrumienienia mięsa, zalać bulionem. Kukurydzę i fasolę osączyć, dodac wraz z pomidorami na patelnię i gotować około 10 min. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić go mąką rozrobioną w małej ilości wody.

Komentarze

Podobne przepisy