Potrawka meksykańska

4.99 (176 ocen)

Przepis dostałam od siostry

Składniki:

  • 30 dag mielonej wieprzowiny
    3/4 puszki fasoli czerwonej
    papryka czerwona
    2 marchewki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    przecier pomidorowy
    ketchup pikantny
    2 szkl. bulionu warzywnego
    sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, papryka ostra, zioła prowansalskie, majeranek, chili w proszku
Wystaw ocenę:

4.99 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, smażyć aż mięso się upiecze, doprawić solą i pieprzem, podlać bulionem,dodać pokrojone w kostkę marchewki- gotować ok 15 min.
  • 2. Pokroić paprykę w większą kostkę, podsmażyć na patelni, dodać do mięsa. Dodać koncentratu pomidorowego oraz ketchupu, w zależności jaki efekt chcemy uzyskać, doprawić przyprawami, dodać fasolę, gotować jeszcze kilka minut, aby zredukować ilość wody w potrawce.
    Podawać z ryżem.

Porady

Ugotowany ryż można wrzucić do potrawki, wymieszać i chwilę podgrzać, aby smaki się przeszły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować