Potrawka gulaszowa z kaszą i warzywami

5 (154 ocen)

  • 60 min

rozgrzewająca i sycaca jednogarnkowa potrawka gulaszowa z łopatka wieprzową i darami jesieni oraz z kasza-polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej ,
    2 marchewki
    2 cebule,
    1 mała pietruszka - korzeń.
    2 papryki czerwone
    1 pomidor,
    100 g fasoli czerwonej konserwowej
    1\2 łyzeczki mielonej papryki,
    szczypta chili
    szczypta imbiru
    sól,
    pieprz
    lisc laurowy
    ziele angielskie

    1\2 szklanki kaszy na sypko
    1 lyzka maki
    1 łyzka smietany
    natka pietruszki do ozdoby.

Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka gulaszowa z kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mieso z łopatki kroimy w średniej wielkości kostkę i podsmażamy na patelni do zarumienienia.Mięso zdejmujemy z patelni.

    2. Mięso przekładamy do garnka, dorzucamy do niego pokrojoną cebulę, pokrojona w plastry marchew, pkokrojona w paski papryke , i posiekanego pomidora , zalewamy wodą (oczywiście sos, który został na patelni również przelewamy do garnka).
    Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie.
    Dusimy wszystko do miękkości mięsa przed około 60 minut.

    3.Kwadrans przed końcem duszenia dodajemy czerwona fasole , danie przyprawiamy do smaku a nastepnie dodajemy kasze .

    Potrawke na konieć zageszczamy maką wymieszana z łyzka śmietany.
    Smacznego:).

Porady

jesli sos jest zbyt gęsty, podlewamy woda.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować