1 podwójny filet z kurczaka
pół kilo fasolki szparagowej
1 mały kalafior
3-4 marchewki
1 puszka kukurydzy
sól,pieprz
olej do smażenia
2 łyżki masła
przyprawa do kurczaka
Potrawka z fileta z kurczaka i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior podzielić na różyczki ,opłukać,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
2.Fasolkę szparagową oczyścić ,opłukać,pokroić na mniejsze kawałki ,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
3.Marchewki obrać,umyć,pokroić w słupki,ugotować do miękkości i odcedzić.
4.Filet z kurczaka oczyścić,umyć,osączyć na papierowym ręczniku,pokroić na mała kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.Następnie usmażyć do miękkości na oleju.
5.Ugotowane i odcedzone warzywa przesmażyć na maśle ,dodać filet z kurczaka,odsączoną kukurydzę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze