Pyszne danie obiadowe do zrobienia zaledwie w pół godziny. Dzięki aromatycznym przyprawom potrawka ma wspaniały i wyrazisty smak. Gwarantuję, że nie obędzie się bez dokładki ;)
Potrawka curry z kurczaka, dyni, fasolki i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, przesmażyć na oleju w dużym rondlu. Dodać posiekaną cebulkę, słodką paprykę, curry, kurkumę i kumin. Wymieszać i chwilę smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Mięso zalać bulionem, wsypać pokrojoną w kostkę dynię i fasolkę. Garnek przykryć i dusić na niedużym ogniu do miękkości warzyw. Wlać śmietankę i w razie konieczności przyprawić danie do smaku.
Osobno ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać go gotujących się warzyw i kurczaka. Wymieszać. Potrawkę podawać posypaną natką pietruszki.
Komentarze