POTRAWKA CHIŃSKA

0 (0 ocen)

  • 40 min

KAŻDEMU BĘDZIE SMAKOWAĆ

  • 40 min

Składniki:

  • Filet z piersi kurczaka, duży por, 4 marchwie, szklanka przegotowanej wody, kostka rosołowa, łyżka kartoflanki, pół szklanki wody, curry, olej

Potrawka chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w paski obsypujemy całym opakowaniem curry i prużymy. Białą część pora kroimy w talarki i prużymy na wodzie. Marchew kroimy w słupki i prużymy na oleju do miękkości. W jeden garnek wrzucamy filet z kurczaka, prużoną por z marchewką i zalewamy rozpuszczoną kostką rosołową w jednej szklance przegotowanej wody. gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na koniec w pół szklance wody rozpuszczamy łyżkę mąki ziemniaczanej i wlewamy do potrawki w celu zagęszczenia. Gotujemy jeszcze przez 10 minut

Porady

Podajemy z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy