Potrawka chińska

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dobra jako danie na obiad albo z chlebem na kolację.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● 3 średnie cebule (pokrojone w paski)
    ● 1/2 kg pieczarek (pokrojonych w paski)
    ● puszka kukurydzy i czerwonej fasolki
    ● słoik papryki konserwowej (w paskach)
    ● olej
    ● mieszanka chińska mrożona
    ● łyżeczka oregano
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● 2 kostki rosołowe (w 1/2 l wody)
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i pieczarki smażymy
    na oleju, dodajemy pozostałe
    warzywa (mrożone również,
    podlewamy bulionem
    i dusimy 15 min.
  • 2. Z mięsa mielonego przygotowanego
    jak na kotlety
    mielone formujemy kotleciki
    wielkości łyżeczki do herbaty.
    Obtaczajamy w bułce i smażymy.
    Dodajemy do warzyw,
    chwilkę gotujemy. Doprawiamy,
    wlewamy wodę z koncentratem
    i odrobiną mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować