Potrawka

  • wyświetlono: 455 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Świetne danie na każdą okazie.

  • Łatwy

Składniki

- mięso mielone: 0.5 kilograma
- pieczarki: 0.5 kilograma
- papryka: 2 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- puszka czerwonej fasoli: 1 sztuka
- przecier pomidorowy mały: 1 sztuka
- sól, pieprz: 2 szczypty

Sposób przygotowania przepisu:

Potrawka

  • 1. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Z przygotowanego mięsa formujemy małe kotleciki ( wielkości orzecha włoskiego) i smażymy. Pieczarki i cebule krimy w plasterki a paprykę w słupki. To wszystko razem dusimy około 30 minut. Do pieczarek, papryki i cebuli dodajemy kotlety i fasole. Wszystko doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze razem około 10 minut. Potrawkę możemy zaklepać mąką z wodą ale nie koniecznie bo ona sama w sobie jest dość gęsta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimięso mielonepaprykaobiadkonkurs_karnawał

Komentarze

Podobne przepisy

Potrawka z kurczaka z papryką

Dodane przez: viola_dn

Potrawka z kurczaka z papryką

Łatwa w przyrządzeniu, kolorowa...

Potrawka z kurczaka, groszku i marchewki

Dodane przez: marzencia117

Syjamska potrawka

Potrawę przyrządzą się szybko i...

Potrawka wiejska

Dodane przez: kasik1p3

Potrawka wiejska

Smaczne, sycące danie jednogarnkowe.

Potrawka z pieczonego kurczaka

Dodane przez: Martyna1991

Potrawka z pieczonego kurczaka

Często zostają nam resztki upieczonego...

Potrawka z tofu

Dodane przez: fuzja

Potrawka z tofu

Potrawka z tofu jest bardzo ciekawym...

fasolka

Dodane przez: paolineczka

Potrawka z fasolki szparagowej

Tą potrawkę po raz pierwszy jadłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE