Potrawka

  • wyświetlono: 185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gdy zostanie rosół. Potrawka lekka, dietetyczna

Kasia S
  • 20min

Składniki

1 woreczek ryżu
300 ml rosołu
2 łyżeczki cukru
15 dag masła
5 łyżek mąki pszennej
1 kostka rosołowa drobiowa
sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Potrawka

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
    Masło roztopić w rondelku. Dodać mąkę. Delikatnie zasmażyć. Powoli wlewać rosół. Szybkim ruchem mieszać, żeby nie powstały grudki. Dodać kostkę rosołową, cukier i sok z cytryny. Dobrze wymieszać.
    Ryż przełożyć do miseczek i polać przygotowanym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodyszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenna Potrawka

Dodane przez: Kasiella

Potrawka wiosenna

Błyskawiczne danie obiadowe które...


Potrawka chińska

Dodane przez: Martyna1991

Potrawka chińska

Danie kuchni chińskiej , o wielu...

Potrawka z kurczaka, groszku i marchewki

Dodane przez: marzencia117

Syjamska potrawka

Potrawę przyrządzą się szybko i...

Potrawka chińska

Dodane przez: Paulina16621

Potrawka chińska

Danie proste i szybkie do zrobienia,...

potrawka z mięsa z rosołu

Dodane przez: klementynka

potrawka z gotowanego mięsa

Kiedy zostaje mi mięso i trochę...

Potrawka z pieczonego kurczaka

Dodane przez: Martyna1991

Potrawka z pieczonego kurczaka

Często zostają nam resztki upieczonego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE