Posypka z palonej białej czekolady

  • wyświetlono: 896 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

Kasja1986
  • 12 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

100 g białej czekolady dobrej jakości

Sposób przygotowania przepisu:

Posypka z palonej białej czekolady

  • 1. Czekoladę w całości układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni C. Czekoladę "pieczemy" przez kilka minut, aż się zarumieni. wyjmujemy z piecyka i studzimy.

    Czekoladę kruszymy w palcach i stosujemy jako posypkę do deserów lub dodatek kremów lub bitej śmietany.

    Przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

palona czekoladaposypki do deserów

Komentarze

Podobne przepisy

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego,...

róże z mamby

Dodane przez: EwaW2910

róże z mamby

Mamba to moja ulubiona guma rozpuszczalna...

krem budyniowo- śmietanowy

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem...

Sos karmelowy z solą

Dodane przez: igraszki losu

Sos karmelowy z solą

Domowy sos karmelowy z dodatkiem...

Kokosowy krem z bułkami do ciast i tortów

Dodane przez: Di bloguje

Kokosowy krem z bułkami do ciast i tortów

Krem naprawdę smakuje przepysznie...

Domowy krem budyniowy

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem budyniowy

Mam dla Was recepturę na domowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE