Posypka z palonej białej czekolady

  • wyświetlono: 553 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Palona biała czekolada to świetny dodatek do kremów oraz wspaniała posypka do lodów, deserów z bitej śmietany czy jogurtu.

Kasja1986
  • 12 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

100 g białej czekolady dobrej jakości

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Posypka z palonej białej czekolady

  • 1. Czekoladę w całości układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni C. Czekoladę "pieczemy" przez kilka minut, aż się zarumieni. wyjmujemy z piecyka i studzimy.

    Czekoladę kruszymy w palcach i stosujemy jako posypkę do deserów lub dodatek kremów lub bitej śmietany.

    Przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

palona czekoladaposypki do deserów
 

Komentarze

Podobne przepisy

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina wiśniowa

Uwielbiam domowe frużeliny, ostatnio...

krem

Dodane przez: Cukiereczek

Krem z marakui

Jestem wielką fanką marakuji. A...

cukier karmelowy

Dodane przez: Kasja1986

Cukier karmelowy

Kryształki cukru karmelowego pięknie...

Domowy krem krówkowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem krówkowy

Już nie pamiętam kiedy robiłam...

Domowy marcepan

Dodane przez: alaaa

Domowy marcepan

W okresie świąteczny na pewno wam...

lukier

Dodane przez: Kasia84

Lukier do piernika, makowca i nie tylko

Zawsze jak próbowałam robić lukier...