Porzeczkowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób

Orzeźwiający, lekki i bardzo smaczny sernik z czarną porzeczką

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • kilkanaście okragłych biszkoptów
    1 kg sera do serników
    1 łyżka cytryny
    pół szklanki śmietany kremówki
    200g cukru pudru + 100 g do dosłodzenia masy z przeczką
    2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wrzątku
    250 g czarnej porzeczki

Porzeczkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser miksujemy z cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny.
    Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszając by nie powstały grudki.
    Porzeczkę miksujemy blenderem.
    Masę serową dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy zmiksowane porzeczki.
    Na biszkopty wylewamy białą masę serową, na wierzch masę z porzeczką.
    Wstawiamy do lodówki na całą noc.
    SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy