Porzeczkowy makaron

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś polecam dziecinnie prosty i szybki obiadek, a mianowicie owocowy makaron. To idealna propozycja na letni obiadek!
Połączenie makaronu i czarnej porzeczki daje rewelacyjny smak. Także kolorek dania zachwyca. Całość podrasowałam odrobiną cynamonu i gotowe.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 250 gram czarnej porzeczki,
    • 2-3 łyżki cukru,
    • 2 łyżki gęstej śmietany,
    • Około 50 gram białego sera,
    • 400 gram makaronu kokardki,
    • Cynamon do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Porzeczkowy makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • porzeczka przed zagotowaniem 1. Porzeczkę przepłukujemy i odsączamy z wody. Tak przygotowaną przekładamy do garnka. Dodajemy do niej cukier i stawiamy na ogniu. Owoce gotujemy około 10 minut.
  • miksowanie 2. Powinny zmięknąć i puścić sok. Gotowe zdejmujemy z ognia i miksujemy. Pod koniec miksowania łączymy je ze śmietaną. Tak przygotowany mus możemy ewentualnie dosłodzić do smaku.
  • ugotowany makaron 3. Między czasie w oddzielnym garnku gotujemy makron według przepisu na opakowaniu.
  • łączenie makaronu z owocami 4. Ugotowany łączymy z porzeczkowym musem. Otrzymany fioletowy makaron porcjujemy na talerze. Biały ser kroimy na mniejsze części, bądź też rozkruszamy. Rozdrobniony wykładamy na makaron. Całość delikatnie posypujemy cynamonem, dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować