PORZECZKOWIEC

4.48 (203 ocen)

  • 20 min

konkurs_wielkanocny

  • 20 min

Składniki:

  • ¾ szkl. Oleju
    ½ szkl. Wody
    ¾ szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    5 JAJEK
    1 i ½ szkl. Mąki
    ½ szkl. Cukru
    1łyżeczka proszku
    1 łyżeczka sody
    Sok porzeczkowy i dżem porzeczkowy
    DO KREMU
    3smietany 30% małe tj 600ml i 4 fix do śmietany
    3 serki homogenizowane
    5łyżek cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery

Porzeczkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PORZECZKOWIEC 1. ZAGOTOWAC MASĘ I WYSTUDZIC Z
    ¾ szkl. Oleju
    ½ szkl. Wody
    ¾ szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    NASTĘPNIE Białka ubić z cukrem dodać żółtka i wystudzoną masę na koniec proszek i soda
    Upiec biszkopt
    KREM
    UBIC SMIETANĘ DODAC CUKIER PUDER I FIXY A NASTĘPNIE POWOLI SERKI HOMOGENIZOWANE
    PO WYSTUDZENIU BISZKOPT PRZEKROIC NA PÓŁ NASĄCZYC SOKIEM PORZECZKOWYM DÓŁ NAŁOŻYC KREM PRZYKRYC 2 PLACKIEM RÓWNIEŻ NASĄCZYC POSMAROWAC DŻEMEM PORZECZKOWYM I POSYPAC PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować