porzeczkowiec

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

pyszny lekko kwaśny placek

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO; 1i 1/2 szk.maki tortowej,5 jajek,1 łyżeczka pr.do pieczenia,1 łyżeczka sody,1/2 szk.cukru.POLEWA;3/4 szk.oleju,1/2 szk.wody,1 szk.cukru,3 łyżki kakao-zagotować i ostudzić .MASA SEROWA;1/2 kg.twarogu(wiaderko),1 kost.masła(miekkie),6 łyżek cukru pudru,1 cukier waniliowy-wszystko zmiksować.1/2L.śmietany 30% i 2 śmietanfixy -ubić.1 dżem z czarnej porzeczki .
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Porzeczkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto;białko ubić na sztywno i dodać cukier,później po 1 żółtku,następnie zimną polewe.miksować.na końcu dodać mąkę wymieszana z sodą i pr.do pieczenia.piec 45 min.w temp.170 st.c.jak ostygnie przekroic na 2 czesci. 1.CIASTO 2.DŻEM 3.MASA SEROWA 4.CIASTO 5.DŻEM 6.BITA ŚMIETANA 7.POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ LUB CZEKOLADOWYMI GUZIKAMI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować