1.1. CIASTO
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po jednym żółtku i cukier . Miksując nadal wlać zimną masę kakaową , po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i z sodą . Delikatnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni .
2.2 . MASA SEROWA :
Margarynę lub masło zmiksuj z cukrem pudrem i dodawaj po łyżce serka .
3.3. ZŁOŻENIE CIASTA :
Przestudzone ciasto przetnij na pół , dolną część ciasta posmaruj dżemem na to wyłóż masę serową i przykryj drugim plackiem . Posmaruj go resztą dżemu a na wierzch ciasta wyłóż ubitą śmietanę . Posyp startą czekoladą .
Porady
Blaszka w której piekłam to ciasto miała wymiary 25/35 .
Komentarze