Porzeczkowe babeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Porzeczki wyglądają tak pięknie, tak zachęcająco, że nie sposób w trakcie sezonu porzeczkowego nie upiec z ich udziałem ciasta. Przedstawiam bardzo smaczne, orzeźwiające tartaletki z udziałem porzeczek. Smakują, a do tego ładnie się prezentują.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1,5 szklanki mąki,
    • 0,5 kostki margaryny,
    • 2 płaskie łyżki cukru pudru,
    • 2 małe żółtka,
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    • 1/3 łyżki octu,
    • 2 łyżki kokosu,
    • Dodatkowo
    • Około 20 dag czerwonej porzeczki (po obraniu, umyciu i osuszeniu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Porzeczkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wyłożenie owoców 1. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części w proporcji 1/3 i 2/3.

    Większą część ciasta wałkujemy i wykładamy nim przygotowane (nasmarowane tłuszczem) foremki. Do środka wkładamy porzeczki tak by przykryły dno.
  • Nałożenie drugiej części ciasta 2. Do mniejszej połowy ciasta dokładamy kokos i dokładnie go wtłaczamy. Ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach i układamy na powierzchni owoców.
    Tartaletki pieczemy około 20 minut w 180°C. Studzimy i wyjmujemy.
    Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy świeżymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować