Porzeczkowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolada:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Jeszcze ciepłą czekoladą smarujemy boki i spód silikonowych foremek w kształcie serduszek (przeznaczonych specjalnie do robienia czekoladek). Odstawiamy czekoladę w chłodne miejsce do zastygnięcia.
2.Nadzienie:
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. Gdy lekko przestygnie, dodajemy ją do dżemu i mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
3.Do posmarowanych wcześniej czekolada foremek wlewamy dżem, do 3/4 pojemności foremki. Gdy dżem zastygnie, wierzch czekoladki wypełniamy czekoladą. Po zastygnięciu czekolady możemy nasze czekoladki delikatnie wyjmować.
Komentarze