PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Porzeczkowa tarta z beząhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/41/80936161af635321484cd2af16b3ead18821c8be.jpeg30562292http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/porzeczkowa-tarta-z-beza
1.
Składniki na ciasto , łączymy,zagniatamy. Wylepiamy spód formy na tartę.
2.
Porzeczki dokładnie płuczemy, osuszamy, odrywamy koconki. Zasypujemy cukrem , odstawiamy na godzinę, aby puściły sok. Sok odlewamy, a porzeczki wysypujemy na ciasto.
3.
Białka z cukrem ubijamy an sztywno, przekładamy na ciasto. Łyżką robimy "zygzaki". Pieczemy ok pół godziny w 180 stopniach.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze