Porzeczkowa Pavlova

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Słodka Pavlova z kwaskowatymi porzeczkami to wspaniałe połączenie, które zachwyci każde podniebienie.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BEZA:

    4 białka
    250 dag cukru
    10 dag cukru pudru

    KREM:

    25 dag masarpone
    200 ml smietany 30%
    1 łyżka cukru pudru

    PONADTO:

    porzeczka czerwona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pavlova

Porzeczkowa pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka i cukier kryształ wymieszać rózgą. Podgrzewać delikatnie w kąpieli wodnej, tak żeby cukier się rozpuścił.
  • 2. Białko przelać do miksera, ubijać na najwyższych obrotach ok 7 min. na gęstą masę.
  • 3. Dodać cukier puder, ubijać ok 2 min na najniższych obrotach.
  • 4. Blaszkę wyłożyć paierem do pieczenia. Wyznaczyć dwa okręgi 18 cm .
  • 5. Bezę równomiernie rozłożyć na wyznaczonych okręgach.
  • 6. Suszyć w piekarniku z termoobiegiem w 80 stopniach przez 140 min.
  • 7. Po upieczeniu wystudzić.
  • 8. Śmietanę, mascarpone i cukier ubić na sztywno.
  • 9. Blaty bezowe przełożyć połową kremu, pozostały krem wyłożyć na wierzch.
  • 10. Na krem ułożyć warstwę porzeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować