Porterówka

  • wyświetlono: 599 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Całkiem zacny trunek z porteru - ciemnego mocnego piwa - i spirytusu, z niewielkim dodatkiem cukru, który łagodzi goryczkę porteru.

portret

Składniki

1 l porteru
1/2 l spirytusu
1/2 szklanki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Porterówka

  • 1. Porter wlewamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru. Studzimy.
  • 2. Do porteru z cukrem dodajemy spirytus, mieszamy i przelewamy do butelek. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny, a najlepiej na kilka dni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilwódkaimprezaspirytustrunekporter

Komentarze

Podobne przepisy

image-21rs0h6

Dodane przez: monika016

Koktajl z kiwi, gruszki i pomarańczy

Koktajle są bardzo zdrowe i doskonale...

Drink bananowo-porzeczkowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Drink bananowo-porzeczkowy

Jeden z ulubionych.

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Dodane przez: dusiowa

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Jarmuż pomaga przy leczeniu wrzodów...

image-0m4ibqu

Dodane przez: marzencia117

Napój wspomagający spalanie tłuszczu

Taki sok to pyszne uzupełnienie...

kompot z suszu

Dodane przez: Aninka88

Kompot z suszonych śliwek

doskonały na wigilijny stół

Likier z ciemnych winogron

Dodane przez: Ewelina Marcin

Likier z ciemnych winogron

Likier z ciemnych winogron jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE