REKLAMA

Porterówka

wyświetlono: 627 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Całkiem zacny trunek z porteru - ciemnego mocnego piwa - i spirytusu, z niewielkim dodatkiem cukru, który łagodzi goryczkę porteru.

opublikowany: 24.04.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1 l porteru
    1/2 l spirytusu
    1/2 szklanki cukru
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • 1. Porter wlewamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru. Studzimy.
  • 2. Do porteru z cukrem dodajemy spirytus, mieszamy i przelewamy do butelek. Odstawiamy na co najmniej 24 godziny, a najlepiej na kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Porterówka

Rozgrzewa w chłodne wieczory.

kategoria: alkohole nalewki opublikowany: 20.01.2018 | wyświetlono: 1405 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: pati197799 pati197799

NALEWKA PORTERÓWKA

IM DŁUŻEJ STOI TYM LEPSZA :)

kategoria: alkohole nalewki likiery opublikowany: 30.06.2012 | wyświetlono: 3824 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 1
Dodane przez: capri capri

wódka "Przypalanka"

Stary rodzinny przepis :)

kategoria: Napoje wódki karmel opublikowany: 27.12.2013 | wyświetlono: 5640 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE