Porterówka

4 (1 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Porterówka smakiem przypomina cukierki kukułki. Ciemna, lekko słodka i mocna… jej zapach jest obłędny i znika szybko.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,7 l wódki
    1 piwo Porter
    1 cukier waniliowy
    200g cukru
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Porterówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do butelki lub słoja wlewamy wódkę, piwo i wsypujemy cukry. Mieszamy całość aby cukier się dobrze rozpuścił i odstawiamy na dwa tygodnie w ciemne, chłodne miejsce. Po tym upływie czasu nalewka jest gotowa, lecz im dłużej stoi tym staje się lepsza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować