Porowy rosołek

0 (0 ocen)

Zwykła zupa to nie wszystko. Bez magii dekorowania jest zwyczajną zupą, którą możemy jadać co niedzielę. Ja jednak czasami muszę dodać tej magii dekoracji by zwykłe danie smakowało jeszcze bardziej.

Składniki:

  • - 2 udka
    - 2 skrzydełka
    - woda
    - por
    - 3 marchewki
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - cebula
    - makaron
    - sól, pieprz
    - 1-2 kostki rosołowe
    - ziarenka smaku

Porowy rosołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyrządzamy wywar: Czyścimy mięso i dokładnie myjemy. Wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Kolejno obieramy warzywka i także wrzucamy w całości oprócz pory i cebuli. Porę siekamy w kostkę, a cebulę przypiekamy na ogniu by miała czarny spalony kolorek. Wrzucić cebulę do wywaru. Mięso wyciągnąć i obrać. Marchewkę wyciągnąć i pokroić w kostkę. Wywar doprawiamy przyprawami według uznania. Dodać kostki rosołowe w razie potrzeby. Gotujemy makaron nitki. Zupę podajemy w pokazany na zdjęciu sposób, czyli:

    makaron -> wywar -> marchewka -> mięso -> posypujemy w około porą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy