200 g gotowanego mięsa z kurczaka
350 g ugotowanego makaronu krajanka
2 marchewki z rosołu
1/4 szk rosołu
1 cebula
250 g pieczarek
150 g żółtego sera
4 jajka
2 łyżki oleju
1/2 szk posiekanej natki pietruszki
do smaku :
sól
pieprz czarny mielony
ostra papryka
czosnek granulowany
Sposób przygotowania przepisu:
Porosołowa patelnia
1.
Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na patelni na 2 łyżkach oleju.
Potem wrzucić pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa oraz natkę i makaron a także przyprawy.
2.
Smażyć kilka minut a potem dodać starty ser, wymieszać, podlać rosołem i na wierzchu zrobić 4 małe wgłębienia.
Wybić do nich jajka i posypać jeszcze natką.
Patelnię zakryć pokrywką i smażyć pod przykryciem do ścięcia się białka jajek.
Podawać na gorąco.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze