Porosołowa patelnia

0 (0 ocen)

Jeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest porosołowa patelnia.

Składniki:

  • 200 g gotowanego mięsa z kurczaka
    350 g ugotowanego makaronu krajanka
    2 marchewki z rosołu
    1/4 szk rosołu
    1 cebula
    250 g pieczarek
    150 g żółtego sera
    4 jajka
    2 łyżki oleju
    1/2 szk posiekanej natki pietruszki
    do smaku :
    sól
    pieprz czarny mielony
    ostra papryka
    czosnek granulowany

Porosołowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na patelni na 2 łyżkach oleju.
    Potem wrzucić pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa oraz natkę i makaron a także przyprawy.
  • 2. Smażyć kilka minut a potem dodać starty ser, wymieszać, podlać rosołem i na wierzchu zrobić 4 małe wgłębienia.
    Wybić do nich jajka i posypać jeszcze natką.
    Patelnię zakryć pokrywką i smażyć pod przykryciem do ścięcia się białka jajek.
    Podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy