Porosołowa pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

mam dla Was lekką propozycje - pastę na bazie gotowanej włoszczyzny. U mnie oczywiście wyjęte z rosołu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby ugotować ot tak. Pasta jest tak dobra,że nie mogłam się nią najeść. Myślę, że i Wam będzie smakować. Polecam i zapraszam. Miłego dnia :)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanej marchewki
    80 g ugotowanej pietruszki
    60 g ugotowanego selera
    2 jajka na twardo
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju
    3 łyżeczki sosu słodko-kwaśnego
    30 g koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz

Porosołowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim cebule na złoto. Ostudzić.
    Do pojemnika blendera przełozyć kawałki warzyw, wstępnie zmiksować. Dodać zimną cebulę, jajka i koncentrat i zmiksować na bardzo gładko.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodkim sosem. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy