Porcja witamin na śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka kroimy w plasterki układamy na talerzu, pomidora w ćwiartki układamy na ogórku, całość posypujemy pokrojoną drobno cebulką i dymką, można dać troszeczkę startego żółtego sera, (czasem dodaję kukurydzę jeśli mam gdzieś otwartą).
Sos z reguły robię sama chociaż można użyć gotowego
a oto mój przepis: Do słoika wciskam sok z cytryny (bez pestek) dodaje łyżeczkę musztardy dijon lub angielskiej, potem wlewam trzykrotnie więcej oliwy niż soku cytrynowego oraz łyżeczkę miodu, przyprawiam solą i pieprzem, zamykam słoik i dokładnie mieszam, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita emulsja o żółtawobrązowej barwie. Może stać w lodówce 2dni.
Komentarze