Por w cieście francuskim z łososiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo lubię to danie (nic dziwnego,skoro jest w nim por - mój faworyt) i co jakiś czas do niego wracam. Popatrzcie, jakie to łatwe: łosoś, por i ciasto francuskie - nawet nie trzeba tego jakoś specja

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 por na osobę (najlepiej taki z dość grubą jasną częścią)
    wędzony łosoś
    ciasto francuskie
    sól, pieprz
    czarnuszka (lub inne ziarenka)
    odrobina oleju
    mleko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ryba Przystawki

Por w cieście francuskim z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s9p8xf 1. Przygotowanie:
    Odkrajam liście i ciemniejszą część pora, a jasną dokładnie myję. Dzielę ją na pół i okrągłym trzonkiem delikatnie naciskam, by wysunąć środkową część - ma powstać coś w rodzaju rurki. Powstałe otwory faszeruję kawałkami łososia, po czym najlepiej na patelni grillowej powoli obsmażam nadziane kawałki pora z każdej strony, lekko je soląc. Następnie odkładam podsmażone kawałki do przestygnięcia, a potem każdy zawijam w ciasto francuskie. Przygotowane do pieczenia porcje układam miejscem łączenia ciasta do dołu, smaruję je mlekiem, posypuję czarnuszką i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C. na 25 minut. Podaję na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować