Por faszerowany mięsem mielonym z fetą i słodką papryką

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Por faszerowany mięskiem to rozpływający się w ustach eksperyment:)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 grube pory
    100 dag mięsa mielonego
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 jajko
    200 ml śmietany 18%
    100 ml jogurtu naturalnego
    słodka papryka
    pół kostki fety
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Por faszerowany mięsem mielonym z fetą i słodką papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por 1. Pory myjemy i osuszamy.Następnie odcinamy zielone ich części. Gotujemy białe części porów, na parze, około 5 minut.Następnie odsączamy pory z nadmiaru wody i wydrążamy ich środki. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Mięso mieszamy z podsmażoną cebulka, czosnkiem,pokruszoną fetą oraz przyprawami. Tak przygotowanym mięsem faszerujemy pory.Układamy w naczyniu żaroodpornym,polewamy śmietaną z jogurtem i posypujemy serem.Pieczemy 50 minut w 140 stopniach.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mięso Papryka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować