Popovers

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nazwa ich wzięła się stąd, że one dosłownie wyskakują ponad foremkę (pop over the tin). Smakują jak połączenie omletu i ciasta parzonego, w środku są... puste. Podawane są z konfiturą lub miodem.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko 2%: 1 szklanka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - roztopione masło: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Popovers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Popovers 1. Wszystkie składniki zmiksować do gładkości. Przygotować pojedyncze muffinki lub formę na 12 muffinków (wysmarować dokładnie masłem). Napełnić je do wysokości 2/3.
  • Popovers 2. Piec w temperaturze 150 stopni około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować