Popovers

  • wyświetlono: 403 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nazwa ich wzięła się stąd, że one dosłownie wyskakują ponad foremkę (pop over the tin). Smakują jak połączenie omletu i ciasta parzonego, w środku są... puste. Podawane są z konfiturą lub miodem.

rfima
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mąka pszenna: 1 szklanka
- mleko 2%: 1 szklanka
- sól: 0.5 łyżeczki
- jajka: 3 sztuki
- roztopione masło: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Popovers

  • Popovers1. Wszystkie składniki zmiksować do gładkości. Przygotować pojedyncze muffinki lub formę na 12 muffinków (wysmarować dokładnie masłem). Napełnić je do wysokości 2/3.
  • Popovers2. Piec w temperaturze 150 stopni około 15-20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia amerykańskawegetariańskieamerykańskie_śniadanie

Komentarze

Podobne przepisy

Norweskie bułeczki cynamonowe

Dodane przez: akrobatka22

Norweskie bułeczki cynamonowe

Słodki, cynamonowy zapach przyciągnie...

Torcik z borówkami i mascarpone

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Torcik z borówkami i mascarpone

Najbardziej lubię torty z naturalnych...

Placuszki sodowe z konfiturą wiśniową

Dodane przez: koniczek8

Placuszki na sodzie

Placuszki proste w wykonaniu,w...

Suflet z pistacjami

Dodane przez: PolskaGotuje

Suflet z pistacjami

Suflet z pistacjami

Sernik tradycyjny.

Dodane przez: zielony liść

Sernik tradycyjny

Sernik, który często piekę na różne...

Brzdąc poznański

Dodane przez: Kloruś

Brzdąc poznański

Tradycyjne poznańskie ciasto dostępne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE