Popękane ciastka czekoladowe

0 (0 ocen)

pyszne:)

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
    110 g masła
    2/3 szklanki cukru
    3 duże jajka
    cukier waniliowy
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 i 2/3 szklanki mąki

Popękane ciastka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z masłem . Najlepiej jest to zrobić w kąpieli wodnej, tak by miska nie dotykała wody.Jajka ubić z cukrem i aromatem waniliowym na puszystą masę. Wymieszać z masą czekoladową. Dodać proszek do pieczenia , sól i na końcu mąkę , dobrze wymieszać . Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny albo na całą noc. Ciasto nabierać łyżeczką i formułować w dłoniach małe kulki a następnie obtaczać je w cukrze pudrze. Piec ok. 15 min w temp. 170 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy