Popękane ciasteczka czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Chcecie sprawić radość dzieciom? Przygotujcie te pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka. Doskonale sprawdzą się również jako słodka dekoracja stołu podczas świąt.

  • 45 min

Składniki:

  • - jajko
    - szklanka mąki pszennej
    - pół szklanki cukru
    - łyżka masła
    - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 50 g czekolady
    - duża szczypta cynamonu
    - szczypta soli
    - 3 czubate łyżeczki kakao
    - cukier puder do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Popękane ciasteczka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Jajko ubić z cukrem i solą na puszystą masę. Cały czas ubijając dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę, następnie mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do woreczka i wstawić do zamrażalnika na 15-20 minut. Po tym czasie z ciasta uformować małe kuleczki. Każdą obtoczyć w cukrze pudrze, spłaszczyć w dłoniach i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. Pozostawić na pół godziny do przestygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować