Popękane ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Popękane ciasteczka. Pokochają je dzieci!

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gramów gorzkiej czekolady
    3 jajka
    200 gramów mąki pszennej
    1 paczka cukru z prawdziwą wanilią
    10 łyżek cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Popękane ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiam razem z czekoladą, studzę masę. Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam z solą na sztywną pianę, dodaję żółtka, cukier waniliowy, następnie masę czekoladową, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łyżką dokładnie łączę wszystkie składniki, wkładam ciasto do lodówki i chłodzę przez minimum dwie godziny.
    Ręką odrywam z schłodzonego ciasta kuleczki, rozpłaszczam je, dokładnie obtaczam w cukrze pudrze. Ciasteczka piekę 12 minut. Mi z tych proporcji wyszło 40 ciasteczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować