Popcorn Paprykowy

4.51 (148 ocen)

  • 10 min

Paprykowa przekąska spodoba się każdemu dziecku. Bez barwników i konserwantów. Popcorn nie jest niezdrowy, wystarczy używać mniej oleju i soli.

  • 10 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki popcornu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    0,5 łyżeczki cukru pudru
    sól do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Popcorn paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do głębokiej patelni wlać olej i wsypać ziarna. Postawić na dużym ogniu i przykryć. Gdy ziarenka zaczną pękać, zmniejszyć ogień na mały i pozwolić by wszystkie ziarenka pękły, od czasu do czasu potrząsać patelnią.
    W szklance zmieszać wszystkie przyprawy (oprócz soli).
    Gdy popcorn będzie gotowy wsypać go do dużej miski, i za pomocą sitka sypać na niego przyprawy, mieszając. Posolić do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować