Pomidory w miodowym sosie

4.47 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Bardzo lubię pichcić dla przyjaciół. Gdy słyszę słowa uznania z ich strony, gotowanie sprawia mijeszcze większą przyjemność.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 1/2 kg pomidorów
    Sos: duża cebula
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 2 łyżki keczupu
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 2 łyżki miodu
    ● sól
    ● pieprz
    ● estragon
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory w miodowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory polewamy wrzątkiem,
    obieramy ze skórki i kroimy
    w ósemki.
  • 2. Przygotowujemy sos: cebulę
    obieramy, kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanej oliwie.
    Dodajemy miód, keczup i koncentrat
    pomidorowy. Doprawiamy
    do smaku solą, pieprzem
    i estragonem. Mieszamy
    i dusimy ok. 15 minut na małym
    ogniu. Studzimy.
  • 3. Sos wlewamy do pomidorów
    i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować