Pomidory w cieście koperkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie pomidorki super komponują się z kawałkiem mięsa najlepiej pieczonego. Są też świetną przekąską

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże mięsiste pomidory
    ½ szklanki mleka
    ½ szklanki wody
    2 łyżki posiekanego koperku
    Sól, pieprz
    1 1/5 szklanki mąki pszennej
    Mąka do obtaczania pomidorów

Pomidory w cieście koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę mieszamy z mlekiem. Dodajemy przyprawy oraz koper. Następnie porcjami dodajemy mąkę i miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Pomidory myjemy i kroimy na grube plastry. Każdy plaster obtaczamy w mące a następnie w cieście koperkowym. Pomidory smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy