Pomidory nadziewane rukolą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis otrzymałam od koleżanki.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 średnich pomidorów
    10 dkg kiełbasy salami
    1 mała porcja rukoli
    1 kula sera mozarella
    sos koperkowo -ziołowy
    sól, pieprz do smaku


Pomidory nadziewane rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory oczyścić, odkroić górną część i wybrać łyżką środki. Środki pomidorów posiekać na małe kawałki, dodać posiekaną rukolę, pokrojony w kostkę sera, pokrojoną w kostkę kiełbasę, przyprawi i sos przyrządzony wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Wszystko dokładnie wymieszać , napełnić pomidory. Kilka plastrów kiełbasy odłożyć do dekoracji. Pomidory przykryć wierzchami w środek włożyć wycięte z kiełbasy języki. Ułożyć na tacy i udekorować wg uznania.

Porady

Pomidory tak wypełnionym farszem jest dobrym dodatkiem do gryla.

Komentarze

Podobne przepisy