Pomidory nadziewane pastą jajeczną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekkie orzeźwiające śniadanie odbiegające bardzo od tradycyjnego posiłku jakim niewątpliwie są kanapki. Pomidory nadziewane pastą jajeczną są szybkie w przygotowaniu, prezentują się elegancko. Możliwości nadziewania pomidorów mamy ogrom od warzyw i jajek poprzez sery i wędliny. Wszystko z nutą ziół

  • 15 min

Składniki:

  • 8 średnich pomidorów
    10 jajek
    pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    woda

Pomidory nadziewane pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy ok.7mm część od strony ogonka.
    Wydrążamy środki.
    W środek każdego pomidorka sypiemy sól i odrobinę pieprzu.
    Odstawiamy, by puściły wodę.
    Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
    Obieramy.
    Rozgniatamy widelcem
    Koperek myjemy, osuszamy i kroimy.
    Dodajemy do jajek wraz z majonezem.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Przygotowanym farszem wypełniamy pomidory pamiętając, by usunąć z wydrążonych pomidorów wodę powstałą po ich
    osoleniu.Pomidory schładzamy w lodówce 1-2 godziny.
    Podajemy na zimno udekorowane koperkiem.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy